Р. Кънев: България има нужда от смяна на поколенията
Секция: ПОЛИТИКА
17 Август 2014 16:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Р. Кънев: България има нужда от смяна на поколенията

/КРОСС/ Избирателите и членовете на Реформаторския блок са на мнение, че трябва да се върви към единен политически субект без това да е непременно в спешни срокове. Това каза за предаването „Неделя 150" по „Хоризонт" лидерът на ДСБ Радан Кънев. Той заяви, че оставката му като говорител на Блока е постигнала целта си да обедини позицията му. Оставката на ковчежника на ДСБ е личен избор, увери той. Няма конфликт между ДСБ и „България на гражданите" увери той.

Икономиката се срива, защото бизнесът се чувства рекетиран. Всеки ден затварят фирми заради рекет от най-ниско - общинско до най-високо - национално ниво. Всеки ден липсата на правосъдие , проблемите, свързани със съда и прокуратурата, отказват хората да създават нови работни места, заяви Кънев, който е категоричен че е необходима дълбока реформа в съдебната система и правосъдието , за да излезе страната от икономическата криза. За това трябва Велико народно събрание, категоричен е той.

Реформаторският блок смята, че в следващото редовно правителство постовете „премиер", „министър на финансите" и „министър на вътрешните работи" трябва да заемат хора, които досега не са изпълнявали тези длъжности.

Най-малкото, как ще се разследва КТБ, как ще се тръгне по стъпките на кредитите, необезпечените, които изглежда са раздавани? Как ще се разплитат тези медийни зависимости в правосъдието, които са възникнали с тези пари, от хората, които са били длъжни да проследят този процес през годините? Не го виждам персонално, аз виждам как реагира и г-н Борисов. Той много лично приема нещата. Това е политическа позиция. България очевидно има нужда от смяна на поколенията.

Освен че не трябва да има повторение на много лоши практики в предишни управления, трябва да има възможност за разследване на неща, които са допуснати тогава. А хората не могат да разследват сами себе си.