Д. Гаджева: Правосъдният министър е участвал в нападение срещу централата на „Атака”
Секция: ПОЛИТИКА
17 Август 2014 17:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Д. Гаджева: Правосъдният министър е участвал в нападение срещу централата на „Атака”

/КРОСС/ Прокуратурата трябва да се самосезира по случая с участието на правосъдния министър Христо Иванов в нападение срещу централата на „Атака" на 17 юни м.г., заявиха на извънредна пресконференция бившите депутати от партията Деница Гаджева и Кристиан Димитров. 

Двамата твърдят, че в нападението, организирано от активисти на „Протестна мрежа", е участвал сегашният служебен министър.

„Получихме информация, че министърът на правосъдието Христо Иванов е бил сред хората, които са хвърляли камъни, бутилки и други тежки предмети", обявиха двамата, цитирани от пресцентъра си.

Димитров показа учредителната петиция на „Протестна мрежа", първият подписал се под която е Иванов.

Бившите депутати призоваха медиите да изпратят в прокуратурата кадри от въпросната нощ, за да може да се установи кои са били участниците в събитията и дали Христо Иванов е участвал в „опитите за убийство".

На власт е „Протестна мрежа". Организациите около нея са финансирани от Джордж Сорос и това показва кой всъщност държи властта в момента в България", отбеляза Димитров.

Според Деница Гаджева, когато Димитров потеглил към болницата за да му окажат медицинска помощ, от МВР изпратили и две патрулки, заради сигнал, че протестиращи са тръгнали натам, за да го „довършат".