Градусите отново тръгват нагоре
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Август 2014 18:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Градусите отново тръгват нагоре

/КРОСС/ През нощта срещу понеделник все още на места в крайните източни райони ще има превалявания, които ще са в процес на спиране. Облачността ще се разкъсва и намалява и до сутринта и там ще се изясни. Вятърът в Западна България ще стихне, в Източна ще е умерен от север-северозапад, прогнозира Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Утре ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над планинските райони ще се развива купеста облачност, но валежи не се очакват. По-късно през деня вятърът и в Източна България ще отслабне. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще са между 24° и 29°, в София - около 25°. Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е около средното за месец август.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от северната четвърт, който привечер ще отслабне. Максималните температури ще са 24°-27°, температурата на морската вода е 26°-28°, вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, след обяд с развитие на купеста облачност, но без валежи. Вятърът ще е слаб до умерен от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 м ще е 17°-18°, на 2000 метра - около 12°.

През следващите три дни времето ще бъде слънчево и почти тихо. Температурите ще се повишат и максималните в четвъртък ще са между 32° и 37°.