Кадиев: Трябва преференциална кампания, за да има промяна в БСП
Секция: ПОЛИТИКА
18 Август 2014 09:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кадиев: Трябва преференциална кампания, за да има промяна в БСП

/КРОСС/ "Трябваше водачите на листи да бъдат местни хора, а националните фигури да бъдат на 2-ри и 3-ти места, те също са избираеми. Всеки трябва да се доказва постоянно, няма абонирани за първото място в листите.
Закостенели и нуждаещи се от промяна са и местните струкури." Това коментира в "Преди всички" Георги Кадиев - бивш депутат от Коалиция за България.

"На европиейските избори 28 процента гласуваха преференциално, а в София бяха 36 процента", припомни Кадиев.

"Това дава надежда, че нещо може да се промени с преференционалното гласуване. Аз разчитам на кандидатите да правят преференциална кампания. В листите е пълно с млади хора, те трябва да правят преференциална кампания. За да има промяна. След като не сме сменили хората, значи не си признаваме грешките. Трябва да гледаме напред тогава", категоричен е той.

За казуса КТБ Кадиев каза: "БНБ разби имиджа си на банка на 130 години на пух и прах в рамките на 5 дни.
Първо трябваше вече да са попитани минонитарните акционери, да се види те дали имат интерес, втората стъпка е държавата да се опита да я оздрави, без минонитарните предложения и третата - последна стъка - е фалит. Защото заедно с фалит на банката ще се предизвика фалит и на огромно количество бизнес и на работни места", на мнение е Кадиев.