Григор Димитров ще бъде поставен под №8 на US Open
Секция: СПОРТ
18 Август 2014 10:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Григор Димитров ще бъде поставен под №8 на US Open

/КРОСС/ Григор Димитров приключи рано-рано участието си на Мастърса в Синсинати и не успя да защити спечелените 90 точки през изминалия сезон, но въпреки това запазва осмата си позиция в тазседмичното издание на ранглистата. По този начин хасковлията си гарантира, че на предстоящия US Open за първи път в кариерата си ще бъде поставен в Топ 8 на турнир от Големия Шлем.

Ттова означава, че в трети кръг би срещнал тенисист, намиращ се в групата на поставените под №25-32, а именно един измежду Бенето, Карлович, Симон, Хиралдо, Гарсия-Лопес, Росол, Шарди и Вердаско.

Осмата позиция сред поставените ще осигури по-благоприятен жребий за Димитров и на осминафиналите, където ще избегне сблъсък с представителите на Топ 4, тъй като в тази фаза на турнира те ще се изправят срещу играчите от №13 до №16, докато съперници на поставените между №5 и №8, сред които е и хасковлията, ще бъдат тенисистите от №9 до №12, т.е. Мъри, Цонга, Нишикори и Гулбис.

Въпреки че запази позицията си в новото издание на АТР ранглистата, през днешния ден българинът се смъква с две места до №7 в класацията "Race to London", по която ще бъдат определени тазгодишните участници на Мастърса на осемте най-добри в Лондон. Причина за този спад стана доброто представяне в Синсинати на Давид Ферер и Милош Раонич, които вече се намират съответно на 290 и 90 точки пред първата ни ракета, пише Tenniskafe.