Десислава Георгиева е на полуфинал на скул на Младежките олимпийски игри
Секция: СПОРТ
18 Август 2014 12:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Десислава Георгиева е на полуфинал на скул на Младежките олимпийски игри

/КРОСС/ Спортният талант на „Еврофутбол" Десислава Георгиева, се класира за полуфиналите в дисциплината скул на Младежките олимпийски игри, които се провеждат в Нянджинг, Китай. 16-годишната състезателка на клуб ,,Черпоков"- Пловдив постигна най-добро време в репешажите. Деси преодоля 1000-метровото разстояние за 3:50.42 мин. при пълно безветрие. Победителките в останалите серии дадоха по-слаб резултат от нея - французойката Камил Жиле финишира за 3:51.312 мин., чехкинята Анна Забова - за 3:52.93 мин., а британката Анна Торнтън - за 3:53.67 мин. Така Деси се класира за полуфиналите утре, като ще гребе в пети коридор на първия полуфинал. Ако се класира сред първите три състезателки тя ще влезе във финал „А", чрез който ще се разпределят медалите в дисциплината.

На 4-тия международен гала шампионат по тенис на маса „Асарел Медет", гр. Панагюрище, Спортният талант на „Еврофутбол" Петьо Кръстев, спечели групата си, но получи нелепа контузия на загрявката преди основната схема и не можа да завърши срещата си от първия кръг.

Тази седмица други двама Спортни таланти на „Еврофутбол" ще вземат участие в голям форум - Европейското първенство по лека атлетика за параолимпийци в Суонзи, Великобритания. Михаил Христов ще участва в сряда и четвъртък в дисциплините скок на дължина и 100 метра, а Камен Минков ще се бори за медали в бяганията.