Атанасов: В Пловдив има коалиция между ГЕРБ и ДПС от три години
Секция: ПОЛИТИКА
18 Август 2014 15:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Атанасов: В Пловдив има коалиция между ГЕРБ и ДПС от три години

Пловдив /КРОСС/ Коалиционно управление между ГЕРБ и ДПС е факт от три години в Пловдив, твърди в декларация до медиите общинският съветник от НФСБ Славчо Атанасов. Изявлението му е по повод казаното вчера от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че има намерение да назначи десет заместник-министри от партията на Лютви Местан в негово следващо правителство. Според Атанасов на практика казаното от Борисов означава коалиционно управление между ГЕРБ и ДПС.

„Тримата общински съветници на ДПС в Пловдив получиха сериозни лични облаги градския лидер на ГЕРБ и кмет Иван Тотев, за да поддържат неговото мнозинство в местния парламент. Фондацията „Рома" на Антон Карагьозов получи от Тотев над един милион лева субсидии за неясни проекти. Другият общински съветник на ДПС Джамисет Джафер, получи 5 декара общински терен под наем за минимални общински цени. Общината му предложи също легален начин да узакони къща от 700 квадрата, построена незаконно, отново в общински терен. Третият съветник на ДПС Бранимир Иванов, известен вече като Али Мустафа Байрам, пък ползва общински имот за заведение", твърди Славчо Атанасов.
Според него симбиозата между ГЕРБ и ДПС е ефективно действаща в Пловдив при управлението на Иван Тотев, сега Бойко Борисов пренася същата схема на национално ниво. „Отново ще повторя - недопустимо е да се определят квоти според религия, етнос, пол или сексуална ориентация. Това не е интеграция, а разделение и настройване на едни групи български граждани срещу други. Патриотичното обединение на НФСБ и ВМРО в Пловдив остро се противопоставя на подобни действия от страна на политическа партия ГЕРБ", се казва в декларацията, цитирана от topnovini.bg.