Осъдиха 28 нелегални емигранти
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Август 2014 18:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Осъдиха 28 нелегални емигранти

Русе /КРОСС/ 28 нелегални емигранти, всичките от Сирия, заловени на 12 август 2014 г. при опит да преминат незаконно от България в Румъния на ГКПП „Дунав мост", сключиха споразумение с прокуратурата. Те са били защитавани от един адвокат, назначен им е и преводач, който ще получи заплащане от бюджета на съда.
Много от нарушителите били с нередовни документи - с фотоизображения на сирийска лична карта или ксерокопие на такава. Други пък носели акт за раждане, вместо паспорт. Оказало се, че има и притежатели на регистрационна карта на чужденец, издадена от Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет на Република България; други пък имали Покана за получаване на такава карта.
Всички нарушители били осъдени на по 5 месеца условно, с 3 години изпитателен срок и 150 лева глоба. От присъдите им е приспаднато времето, през което са били задържани. Направените разноски в хода на досъдебното производство - 1 733,66 лева, следва да се заплатят съразмерно от нарушителите.
Според вписаното в споразумението, притежателите на истински документи си ги получават обратно, но това се отнася и за собствениците на копия от лични карти.
След като е одобрено от съда, споразумението има последиците на влязла в сила присъда, съобщи topnovini.bg.