Оперираха по спешност блъснатата в Пловдив Катя
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Август 2014 19:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Оперираха по спешност блъснатата в Пловдив Катя

Пловдив /КРОСС/ Нова 3-часова операция претърпя днес прегазената на спирката на Герджика Катерина Матеева. Екипът от травматолози от Университетска болница по спешност оперира левия крак на 16-годишното момиче, след като пиронът, сложен при първата хирургическа интервенция, поддаде. Донякъде това е било изненада за лекарите, тъй като левият крак е бил по-малко натрошен от десния. „Беше трудно, но стана", коментирал след тежката операция д-р Бацалов. На практика това означава, че прохождането на момичето се забавя с около два месеца, коментира бащата на Кари Илиян Матеев.
Пострадалото момиче беше в доста стабилно състояние и се опитваше да стъпва точно с левия крак. Тя дори мина рехабилитация в Павел баня. Сега обаче предстои нов възстановителен период. От трагедията Кари помни единствено връхлитащата я кола на Боскос и после събралите се около нея хора. Момичето се опитва да преодолее преживения кошмар с помощта на психолог, родителите и приятелите си. До нея неотлъчно са родителите й Илиян и Поля.
Това означава, че и новата експертиза, която прокуратурата назначи на Катерина, ще се забави с няколко месеца, коментира вчера адвокат Татяна Каменова. Тя настоя, че при тежката катастрофа на ул. "Победа", когато гръкът Христос Боскос връхлетя с Нисана си върху момичето, е нанесена тежка телесна повреда. Това е от възлово значение за двамата шофьори Христос Боскос и Виктор Калев, пише "Марица".