Близнашки: Поемам отговорността за Танов
Секция: ПОЛИТИКА
18 Август 2014 19:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Близнашки: Поемам отговорността за Танов

София /КРОСС/ Поемам отговорността за Ваньо Танов. Това каза пред Нова телевизия служебният премиер Георги Близнашки. Той подчерта, че ген. Танов е перфектен професионалист.
Сигурен съм, че това е правилният избор. Положението в митниците е изключително тежко - губим огромни средства. Миналия юли са задържани 3 800 000 къса цигари. За тази година са 800 000, а потреблението не е намаляло. Бюджетът губи средства.
В митниците трябва да влезе човек, който разбира нещата. Трябва да се действа без никакво отлагане, подчерта Близнашки.
Той добави, че кандидатурата на Танов е била предложена от финансовия министър Румен Порожанов.
Очаквах подобно развитие и го попитах защо точно Танов. Той ми каза, че няма по-подходящ човек от него. Мисля, че той сам е взел инициативата, добави служебният министър-председател.
Близнашки коментира и състава на кабинета си. По думите му основната маса от министрите му са млади хора с добро образование.
Не идват от тези среди, за което се говори, категоричен бе той.
Това са нови хора, които не са изхабени в политиката. Те са преизпълнени с енергия. Това не са партийни кандидатури, каза още той.
Премиерът отрече да има чистка сред областните управители. Били сменени само няколко човека, защото това били партийни назначения.
Моят стремеж е на преден път да се извадят хора, които досега не са били в политиката, подчерта Близнашки.По казуса „КТБ" Близнашки каза, че той и финансовият министър следят много внимателно това, което се случва около банката.
В тази фаза не можем да се намесим, но готвим вариантите за решение. В момента, в който имаме ясна картина, ще трябва да вземем политическо решение.
В тази банка са парите на много български граждани. От развоя на събитията зависят около 80 000 работни места. Трябва да се намери най-доброто решение, каза Близнашки и добави, че днес е приел представители на много мощен фонд, който е изразил желание да се намеси. Тези хора са готови да дадат пари, подчерта премиерът.
Що се отнася до болезнената тема има ли пари в държавата, той заяви, че макроикономическите показатели са стабилни, но положението е изключително тежко. Основните ресори на управлението трябва да се стабилизират, за да настъпи обрат. Наблюдава се едно надценяване на приходите, а тенденцията е обратна, каза още той.