НДСВ ще се яви самостоятелно на изборите, но ще работи за създаването на Конституционен алианс
Секция: ПОЛИТИКА
19 Август 2014 07:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
НДСВ ще се яви самостоятелно на изборите, но ще работи за създаването на Конституционен алианс

/КРОСС/ „Ние водим разговори не само с ББЦ. Идеята за коалиция с тях дойде още миналата есен, когато НДСВ обяви, че ще води преговори за консолидиране на центъра. Противопоставянето на ляво-дясно не ни носи нищо добро. Единственият балансьор в центъра се води ДПС и това капитализира интереси. Хората живееха спокойно и имаше истински диалог в парламента, когато НДСВ бе на власт. 2001 година не бе никак по-различно по отношение на отношенията между леви и десни, но НДСВ постави баланс", заяви в сутрешния блок на БНТ лидерът на НДСВ Антония Първанова.

„И в ГЕРБ, и в БСП, и в ДПС, и при Реформаторския блок се говори само за властта - нищо за народа, нищо за икономиката, а само за власт и кой с кого ще се коалира", добави тя.

Тя бе категорична, че НДСВ не е за продаване, въпреки недобрата кондиция на партията. „Аз като лидер на партия, която е била в управлението, а сега е малка партия, трябва да се грижа за репутацията й. Ние няма да отстъпим от принципите си, дори и да продължаваме да търсим партньори. Искаме в България, веднага след изборите, да се започне подготовката на Конституционен алианс или блок, който да доведе до промени в Конституцията, да свика Велико народно събрание и да промени изборното законодателство", на мнение е бившият евродепутат.

По нейни думи трябва да се инвестира в предприемчивите хора и да се помага на останалите.

„Ние търсим партньори и за нас управлението не е целта. Ние търсим промени в Конституцията и изборното законодателство. Разговорите с партиите, които водихме, не бяха за това дали ще влезем и колко депутати ще имаме, а за Великото народно събрание", каза още тя.

На въпрос относно оставката на Соломон Паси тя заяви, че този казус не е важен за НДСВ, а той самият ще се справи. „Не трябва лицата да идентифицират собствения си интерес и да го трансформират в партията. Те са част от партията, а не тя част от техния интерес. НДСВ работи и продължава въпреки затрудненията", добави Антония Първанова.

Тя заяви, че партията ще се регистрира днес самостоятелно в ЦИК за предстоящите парламентарни избори и ще работи за създаването на този блок, който да работи по промени в Конституцията.