Украинската армия обстреля детска болница в Луганск
Секция: СВЯТ
19 Август 2014 08:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Украинската армия обстреля детска болница в Луганск

/КРОСС/ Украинските военни обстреляли детска болница в Луганск, съобщи телеканал "Россия 24". Няколко мини се взривили в сградата на болницата, в резултат на което е било унищожено оборудването, мебелите и прозорците. На покрива на едното отделение е пламнал пожар. За потушаването му е пристигнала само една пожарна кола, поради което пожарникарите не могли да предотвратят пламъците няколко часа.
Само по някаква случайност малките пациенти и персонала не са пострадали.
Хуманитарната ситуация в Луганск продължава да остава крайно тежка. В града няма вода, магазините са затворени, част от аптеките също не работят, а специалните пунктове за издаване на медикаменти не могат да осигурят всичко необходимо на жителите на града.
Видеото на обстрела:

video:https://www.youtube.com/watch?list=UUDQ1OqIIM-ZtKgW4vWdEb7w&v=U_kvFnhfyqs


Преди два дни конвой от превозни средства, извозващи бежанци от полесражението в района на Луганск, е бил подложен на ракетен и минометен обстрел, в резултат на който има много жертви. Киев продължава да приписва деянията на армията си на проруските опълченци. Така Андрий Лисенко, говорител на Съвета за сигурност и отбрана на Украйна, заяви, че „екстремисти", въоръжени от Русия, са стреляли по бежанския конвой с минохвъргачки и ракети „Град".
„Много хора са били убити, включително деца и жени", посочи тогава Лисенко.
Говорителят на самопровъзгласилата се Донецка народна република Андрей Пургин отхвърли твърденията на киевските власти, че опълченците са атакували конвоя.
"Украинците постоянно бомбардират пътя с авиация и установаки "Град". Изглежда сега са убили повече цивилни, както го правят от месеци", категорично заяви Пургин.