Осман Октай: ГЕРБ се осмели да оспори монопола на ДПС
Секция: ПОЛИТИКА
19 Август 2014 08:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Осман Октай: ГЕРБ се осмели да оспори монопола на ДПС

/КРОСС/ "Определено ГЕРБ още от създаването си правят опити да привличат в редиците си членове и кадри от българските мюсюлмани, но досега тези опити бяха плахи. Хубавото е, че най-сетне има партия, която се осмелява да оспори монопола на ДПС сред тази етническа група." Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Осман Октай, бивш зам.-председател на ДПС, коментирайки обещанието на Бойко Борисов отпреди няколко дни, че ако след предсрочните избори той е в управлението, ще даде поне 10 места на български мюсюлмани, които да участват в него.

"За разлика от БСП и други партии, ГЕРБ реално дават възможност на такива кадри", добави Октай.

"В резултат на провежданата политика на партията на Борисов голяма част от общините например в Североизточна България вече не са на ДПС или БСП, а са управлявани от ГЕРБ", каза бившият зам.-председател на ДПС, давайки за пример община Кайнарджа.

"Предложението на Бойко Борисов подразни лидерите на други партии, включително на БСП - Михаил Миков и на „Атака" - Волен Сидеров, но те през последната година и нещо управляваха заедно с партията на Доган и Лютви Местан. Съзира се един вид ревност от страна на тези лидери", смята Октай.

"Основната интелигенция в смесените райони винаги е коментирала, че хората там са оставени единствено на ДПС като възможност за кариерно и всякакво развитие. Коя друга партия освен тази на Доган е предлагала възможност и е подавала ръка на малцинствата досега и защо наистина някои хора недоволстват, когато друга партия предлага алтернатива в тази връзка", запита Осман Октай.