Порошенко разреши на милицията да стреля без предупреждение
Секция: СВЯТ
19 Август 2014 09:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Порошенко разреши на милицията да стреля без предупреждение

/КРОСС/ Скъпо излиза кампанията в югоизточна Украйна на украинския президент Петро Порошенко. Това той заяви на 18 август в Киев на съвещанието с командването на украинските силови структури, съобщи тв канал "Звезда".

Порошенко предложи да се помисли върху прегрупирането на силите и разреши на милицията да стреля без предупреждение в зоната на "антитерористичната операция". Именно така наричат в Киев войната срещу населението на Донецк и Луганск. Наредбата на Порошенко да се стреля на поражение допълни основния украински закон "За милицията".

Украинският президент и опълченците на ДНР и ЛНР се оплакват, че нямат средства да държат военнопленните, които трябва да хранят и поят. Напомняме, че зачестяват случаите в които, украинските бойци доброволно се предават в плен на опълченците. Освен това, украинските военни изоставят военната си техника, която опълченците са твърде уморени да възстановяват (по думите им). Няколкократно опълчението е предлагало на киевските власти да направят обмен на пленници "всички на всички", но до днес отговор от Киев няма. Всичко това разказа вчера зам.-министърът на отбраната на Донецка народна република Петровски.