Александров: Голяма част от зрялото поколение е в депресия
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Август 2014 09:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Александров: Голяма част от зрялото поколение е в депресия

/КРОСС/ Жена продава всичките си органи, приканва да вземат и сърцето й. Правим това заради дългове, кредити, живот под прага на бедността в държава, която не прави нищо за своите граждани. За това свидетелства случаят, който TV7 показа вчера.

"Жената, която предлага сърцето си, е със запазена ценностна система", смята финансовият експерт Мика Зайкова, защото тя не просто иска да помогне на семейството си, но и да спаси още хора.

"Държавният бюджет се прави хаотично, а хората държат бюджета на домакинството си все по-стегнат. От страх, от несигурната перспектива за бъдещето. За последните 3 месеца бюджетите на домакинствата са много по-стегнати", добави тя.

"Усещането за безпътица е много по-страшно от бедността. Хората могат да живеят и бедно, но това, което не могат да преживеят е, че ще оставят света в развалини. Голяма част от зрялото поколение е в депресия. Този случай е сигнал, че изглеждаме като страна от мрачния трети свят, където всичко е за продан. Човешкият живот е спрял да бъде ценност и ценността на пазара е премазала всичко. Отдавна знаем, че позицията в управлението е обект на покупка и продажба. Но това, че органите на хората могат да бъдат обект на покупко-продажба е доста стряскащо. Това е всъщност разликата между нашата и страните от развития свят, където човешкият живот е от първостепенно значение, а всичко останало - инструмент", така анализира случая на жената, която търси купувач за собственото си сърце социалният антрополог Харалан Александров.