Бареков: Предпочитам да стискам ръцете на миньори, отколкото тези на протестиращите
Секция: ПОЛИТИКА
19 Август 2014 10:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бареков: Предпочитам да стискам ръцете на миньори, отколкото тези на протестиращите

/КРОСС/ "С гордост представлявам работещата класа в България в лицето на миньорското съсловие, защото един от най-важните приоритети на „България без цензура" винаги е бил подкрепата и развитието на добивната индустрия, производството и промишлеността. Аз и Светлин Танчев бяхме единствените политици, които внесоха закон за ранното пенсиониране на миньорите и другите професии от Първа категория труд. Сега работим за достойни работни заплати на заетите в енергетиката." Това казва в свой коментар лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.

Той покани в Бобов дол и в другите рудници в страната БНТ, БТВ и Нова телевизия да отразят всяка негова дума и действие пред десетките хиляди мъже, които полагат най-тежкия труд в света.

"Гордея се, че имам възможността да съм изразител на политическите интереси на миньорите. Днес всички говорят за цената на тока, а именно благодарение на тежкия миньорски труд в рудодобива домовете на българите са светли и топли", категоричен е той.

"Патриот е не този, който се тупа в гърдите, а който слиза под земята, за да работи в недрата на родината. Предпочитам да стискам грубите ръце на българските миньори, отколкото нежните ръце на „интелигентните и красиви" протестиращи", завършва коментара си лидерът на ББЦ.