Поругаха руското знаме на конкурс за красота в Китай
Секция: Русия
19 Август 2014 11:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Поругаха руското знаме на конкурс за красота в Китай

/КРОСС/ Въпреки че повечето конкурси за красота се провеждат в относително мирна обстановка, конкурсът “World Bikini Model 2014″, който започна на 12 август в Китай, не бе сред тях.

Според условията на състезанието, в един от етапите красавиците трябвало да дефилират със знамето на своята държава. Руската страна в конкурса бе представена от 26 годишният модел и телевизионна водеща Марина Сашина.

Няколко минути преди да излезе на сцената, девойката открила руското знаме, с което трябвало да дефилира, залято с жълта боя. Сашина буквално само за няколко минути оставила националния флаг на родината си в гримьорната и като се върнала открила трикольора оцветен в жълто. Интересното е, че в съседство били оставени знамената на САЩ, Германия и Украйна, но те били недокоснати.

Сашина е възмутена от постъпката. “За мое огромно съжаление, политиката на двойните стандарти на Запада достигна и до модната индустрия, – сподели красавицата. – Беше ми страшно обидно да видя руското знаме осквернено, и най-неприятното беше, че този инцидент се случи на толкова позитивно и далечно от политиката, мероприятие, като конкурс за красота. Сигурна съм, че това е провокация от страна на другите участнички – представителки на страните, които не подкрепят Русия и политиката й. Причина за това може би е било интервюто, в което аз ясно подчертах гледната си точка за текущата политическа ситуация в света. Смятам, че необективната оценка на ситуацията в Украйна и политиката на двойните стандарти са разделили двата братски народа – Русия и Украйна. В отговор на санкциите на Запада срещу нашата страна, руското правителство също предприе мерки. Съвсем скоро ние ще можем да отговорим на въпроса, кой ще пострада повече от всичко това. А дотогава аз гледам напред с надежда, и желая на Русия разцвет и благоденствие. Нашата страна е огромна – 1/6-та от сушата на планетата и с на практика неизчерпаеми природни ресурси! А що се отнася до селското стопанство, предполагам, че сега е най-доброто време, за да се заемем с неговото възстановяване до нивото, в което то е било в периода на разцвета си в годините на СССР. Така че, приетите от Запада санкции са само в наша полза. Те ще позволят на страната ни да реализира своя потенциал и народа ни да се сплоти!”.