Сидеров с нов сигнал в прокуратурата срещу Близнашки
Секция: ПОЛИТИКА
19 Август 2014 11:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сидеров с нов сигнал в прокуратурата срещу Близнашки

/КРОСС/ Лидерът на ПП "Атака" Волен Сидеров изпрати пореден сингал до главния прокурор Сотир Цацаров.

"В публичното пространство бе изнесена информация, че новоназначеният служебен министър-председател проф. Георги Близнашки, в качеството си на Председател на Инициативния комитет за провеждане на национален референдум по въпроси, поставени от президента на Република България относно изборните правила и мажоритарния вот е извършил измама", започва той писмото си.

Той припомняме, че във внесената в Народното събрание от проф. Близнашки подписка за референдума бе установено, че е имало 108 000 невалидни и фалшифицирани подписа, поради която причина референдумът не бе проведен.

"Проф. Близнашки, като председател на комитета и инициатор на събирането на подписите за провеждане на референдума, е съставил документ с невярно съдържание и го е представил пред официален държавен орган - Народното събрание на Република България. С оглед на изложеното Ви моля да предприемете необходимите действия по Ваша преценка за установяване на обстоятелството дали при изготвянето и представянето на подписката за референдума няма извършено престъпление от проф. Георги Близнашки и съответно да бъде подведен под наказателна отговорност", заявява Волен Сидеров.

Припомняме, че вчера националистът обяви, че ще внесе в прокуратурата сигнал срещу премиера Близнашки във връзка с документи с невярно съдържание. Става дума за неговата декларация и участието му в дружества, в неправителствени организации.