Хуманитарният конвой от Русия няма да влезе в Украйна
Секция: СВЯТ
19 Август 2014 12:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хуманитарният конвой от Русия няма да влезе в Украйна

/КРОСС/ Движението на колоната КАМАЗи с хуманитарни помощи от Русия за Украйна за едно денонощие не се е подновило, съобщава представителят на транспортната компания, предаде ИТАР-ТАСС.

Във вторник също не се очаква да има прекосяване на границата.

По-рано бе съобщавано, че забавянето е предизвикано от това, че Червеният Кръст още не е получил потвърдени гаранции за безопасност на движението на хуманитарната колона по територията на Украйна.

Напомняме, в понеделник Международният комитет на Червения кръст (МКЧК) обяви, че ще пломбира руските тирове и ще ги вземе под своя юрисдикция, само след като машините бъдат проверени от служители както на руската, така и на украинската митница.

В началото на август във връзка със създалата се в Източна Украйна тежка хуманитарна ситуация, Русия предложи на СС на ООН да изпрати в този регион международна мисия с руска хуманитарна помощ под егидата и в съпровождане на представители на МКЧК.

Напомняме, че на 11 август външният министър на РФ Сергей Лавров съобщи, че Москва съгласувала с Киев и МКЧК оказването на хуманитарна помощ в Източна Украйна и изрази надежда, че Западът няма да попречи.