Щастието струва 75 хил. долара
Секция: ЛЮБОПИТНО
19 Август 2014 13:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Щастието струва 75 хил. долара

/КРОСС/ 75 хил. долара годишно са нужни, за да изпитвате чувство за благосъстояние, показва ново изследване на Американската психологическа асоциация.

"Емоционалното чувство за благосъстояние се увеличава с доходите, но няма голям напредък след постигането на годишен доход в размер на 75 хил. долара", обяснява д-р Мириам Татзел от университета в Ню Йорк.

Според нея, материализмът е лош за благополучието на потребителите, защото желанията им се увеличават, а това, което вече имат, бързо им омръзва. Така те започват да искат нещо друго, което води до повече консумация.

"Колкото по-голяма е разликата между това, което иска един човек, и това, което има, толкова по-голямо е разочарованието. По-малкото материализъм се равнява на повече щастие", категорична е д-р Татзел.

Тя твърди още, че пестеливите хора са по-щастливи от живота си. Това се дължи на факта, че те избягват отрицателните последици от харченето на твърде много пари. Други изследвания пък сочат, че хората намират по-дълготрайно щастие като променят дейностите си, а не като увеличат материалното си състояние, пише News7.