Семейството на Пеевски внесло над 300 000 лв. данъци
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Август 2014 15:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Семейството на Пеевски внесло над 300 000 лв. данъци

София /КРОСС/ Търговски дружества, свързани с бившия депутат на ДПС Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева, са платили около 300 000 лв. данъчни задължения, докато е траяла ревизията им, назначена от прокуратурата. Това съобщи заместник главният прокурор Борислав Сарафов след национално съвещание на МВР във вторник. Проверката на държавното обвинение започна след сигнала за организирана престъпна група, който „Протестна мрежа" подаде срещу Делян Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков.
Преди да е завършила цялостната ревизия, в края на юни главният прокурор Сотир Цацаров намекна пред журналисти, че при семейството на Пеевски са открити неплатени данъчни задължения, но без да разкрива повече подробности.
„Действията на прокуратурата доведоха до плащане на данъци в държавната хазна. Мисля, че нашите действия доведоха до положителен за страната и фиска резултат", коментира гордо Борислав Сарафов.
Сарафов нито потвърди, нито отрече информацията, че Цветан Василев се намира в съседна държава. Имайте предвид, че се касае за оперативна информация, каза прокурорът и добави, че по отношение на Василев прокуратурата е направила всичко необходимо - "нито повече, нито по-малко".
Той съобщи, че данъчната проверка на Николай Бареков все още не е приключила, защото проверката обхваща и тази година.