Седем партии и пет коалиции искат да участват в изборите. Засега
Секция: ПОЛИТИКА
19 Август 2014 18:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Седем партии и пет коалиции искат да участват в изборите. Засега

София /КРОСС/ Ден преди да изтече крайният срок, седем партии и пет коалиции са подали документи в Централната избирателна комисия (ЦИК) за участие в предсрочните парламентарни избори на 5 октомври. Това научи "Дневник" от говорителя на комисията Камелия Нейкова.
На 20 август в 18 ч. изтича крайният срок, в който формациите могат да заявят желание пред комисията за участие във вота. БСП и ДПС все още не са се регистрирали. Промени в коалициите могат да бъдат правени до 30 август, като до 2 септември е срокът, в която някоя партия може да напусне съюза.
Досега документи за регистрация в изборите са подали партиите ГЕРБ, "Атака", "Република БГ", Българска социалдемокрация на Александър Томов, Общество за нова България, "Движение 21" на Татяна Дончева и "Нова алтернатива" на бившия военен министър Николай Цонев.
Документи са подали и 5 коалиции - АБВ (АБВ, "Българска партия либерали", "Обединен блок на труда" и ФАГО), "Патриотичен фронт" (Национален фронт за спасение на България и ВМРО), "Десните" (Български демократичен форум, "Синьо единство" и Единна народна партия на Мария Капон), "България без цензура" (ББЦ, Гергьовден, Земеделски народен съюз и ЛИДЕР) и Реформаторският блок (ДСБ, СДС, "Движение България на гражданите", БЗНС и Народна партия "Свобода и достойнство").