Първанова: Стана ясно кой кой е в НДСВ
Секция: ПОЛИТИКА
19 Август 2014 18:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Първанова: Стана ясно кой кой е в НДСВ

София /КРОСС/ Стана ясно кой кой е в НДСВ. Това обяви лидерът на партията д-р Антония Първанова минути, след като регистрира в ЦИК НДСВ за участие в предсрочните парламентарни избори на 5 октомври.
Коментарът на Първанова обаче е в резултат на появилите се призиви, дори и от Соломон Паси, за закриване на НДСВ, както и от напускането на Христина Христова от ръководните постове на партията.
По думите на Първанова, когато е най-трудно, става ясно кой кой е. „Ако някой не намира сили да продължи, когато е най-трудно, означава, че намеренията му са били да обслужи конкретни интереси", отсече още лидерът на НДСВ.

На прага на изборната битка НДСВ очаква предсрочният парламентарен вот да бъде честен и прозрачен, а предизборната кампания този път да е положителна. В страната да се възцари някаква справедливост, искат още от партията на Първанова.
Тяхната основна задача е да се сформира конституционен блок от коалиции, който да даде възможност да се подготви свикването на Велико Народно събрание, да се промени Конституцията и Изборния кодекс като се въведе задължително и електронно гласуване. Друга идея на жълтите е да се намали съставът на НС като в него влязат само 120 депутати.
Макар и като центристка партия, НДСВ няма да води преговори с другия политически играч в центъра - ДПС, както и с ББЦ и ГЕРБ.