Манолова: Служебното правителство няма да подготви честни избори
Секция: ПОЛИТИКА
24 Август 2014 13:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Манолова: Служебното правителство няма да подготви честни избори

/КРОСС/ "Това служебно правителство очевидно няма да изпълни най-важната си задача, а именно да подготви честни избори. То трябва да е политически неутрално и равно отдалечено от всички политически сили, а кабинетът на Близнашки е зависим от една политическа сила - тази, към която принадлежи президентът Плевнелиев", каза в ефира на БНР водачът на листата на БСП в Кюстендил Мая Манолова.

"Има триада в лицето на Плевнелиев, Близнашки и Бойко Борисов и в момента подготвят почвата за управлението на ГЕРБ. Правят го извън правилата", на мнение е бившият зам.-председател на НС.

Мая Манолова прогнозира, че безцеремонното и незаконно подменяне на кадри и връщане без избори през задния вход на ГЕРБ на власт, ще постигне обратния ефект.

„Никой не се заблуждава, че кадрите, които се внедряват на всички нива, ще извършат съществени реформи и промени за двата месеца, с които разполагат. Зам.-министерските кресла в редица министерства бяха за бивши зам.-министри от ГЕРБ, политическите кабинети се превърнаха в една високоплатена временна заетост, защото да си назначиш 10 съветника за 2 месеца е неразумно. Става дума и за смяна на шефовете на агенции, които дойдоха със задачата да подменят регионалните структури и техните шефове във всички области", добави тя.

„Служебното правителство, което е само за 2 месеца и има ограничени функции, се оказа най-овластеното правителство, защото на практика е безконтролно. Може да прави каквото си иска и не е длъжно да дава обяснения", категорична е Мая Манолова.