Подновяват преговорите с кредиторите на БДЖ
Секция: ПОЛИТИКА
25 Август 2014 14:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Подновяват преговорите с кредиторите на БДЖ

Стара Загора /КРОСС/ В средата на септември Министерството на транспорта ще поднови преговорите с кредиторите на БДЖ. Това обяви в Стара Загора служебният министър Николина Ангелкова, която инспектира ремонтиращия се участък от железопътната линия Пловдив-Бургас, между Стара Загора и Зимница.
„На 4 и 5 септември в Брюксел имам среща с генералния директор на ГД „Конкурентоспособност", тъй като сме изпратили искане за нотификация за държавна помощ. Очакваме положителен отговор, което много ще ни помогне за преговорите с кредиторите. Знаете, че задълженията на БДЖ са около 600 млн. - достатъчно огромна сума, изискваща специално внимание. Така че по отношение на преговорите с кредиторите, след като се върна от Брюксел, ще мога да ви разкажа, надявайки се с положителен отговор в ръка, за да имаме вече и конкретен документ. Но разчитаме много на разсрочване на задълженията, защото в противен случай ще бъде много трудно", заяви ресорният служебен министър.

Николина Ангелкова каза още, че се обсъжда възможноста да бъдат вдигнати билетите на влаковете или да останат на сегашните цени.  В министерството се работи и по въпроса с професионалната квалификация на машинистите, както и на заетите в автомобилния бранш.