Загубите в украинската армия се увеличават
Секция: СВЯТ
25 Август 2014 14:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Загубите в украинската армия се увеличават

/КРОСС/ Загубите в редиците на украинската Национална гвардия растат. В резултат на ожесточени сражения с опълченците в югоизточна Украйна, само през последното денонощие са загинали 107 украински боеца и ранени 75. Това съобщиха от щаба на ДНР, предаде RT.

Както стана известно по-рано днес, вчера на 24 август, опълченците са променили напълно тактиката си, като прегрупираните им подразделения са преминали в контранастъпление.

В резултат на настъплението, в обкръжение се оказаха щабът на 68-ми армейски корпус, 28-ма и 30-та механизирани бригади, а също 95-та аеромобилна бригада към Въоръжените Сили на Украйна. Заедно с тях са обкръжени и наказателните батальони „Айдар", „Донбас" и „Шахтьорск".

По данни на щаба на ДНР, в хода на контранастъплението на опълченците през последните две денонощия са били унищожени: батарея от 4 установки „Смерч", 12 установки „Град", 17 танка, над 30 БТР-а, около 50 автомобила с боеприпаси. Превзети са 7 склада с голямо количество боеприпаси, материални средства, хранителни продукти, които нацгвардейците са иззели от местното население по време на „прочистването", в това число са и няколко джипа.

По-рано днес, в района на Степановка, Амвросиевка и Степано-Кринка още една група от украински части бе обкръжена от опълченците на ДНР. „Опълчението превзе над 40 танка, около 100 единици бронетехника, около 50 пускови установки „Град" и „Ураган" и над 60 единици оръдия полева артилерия и миномети", съобщиха от щаба на ДНР.

Опълченците са успели да установят контрол върху три населени места близо до Донецк - Луганское, Светлое и Доля, се казва в ежедневния отчет на опълчението на непризнатата Донецка народна република.

Освен тези три населени места, опълченците са успели да превземат и голяма част от Еленовка.

В хода на нощния бой до Новоивановка, опълчението е унищожило колона от 8 товарни автомобила с боеприпаси.
«В момента, под ударите на артилерията, украинските военни и нацгвардейците изоставят блокпостовете и опорните позиции, отстъпвайки разхвърлени на групи в посока на Мариупол», се казва още в съобщението на ДНР.

По този начин, сутринта в понеделник на 25 август, опълченците са блокирали като минимум 7 000 украински военни, които разполагат със: 120 танка, с над 380 единици бронетехника, с около 100 установки за залпов огън «Град» и «Ураган».