Киев лъже украинците и целия свят
Секция: Коментари
25 Август 2014 14:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Киев лъже украинците и целия свят

/КРОСС/Украинското общество е подложено на безпрецедентен натиск от страна на киевската пропаганда, която се опитва с всякакви лъжи да скрие от съгражданите си факта, че в югоизточната част на страната се води истинска гражданска война.

Трудно е да разберем, защо високообразованият и културен народ на Украйна вярва на тези политически митове, които чува от медиите, отбеляза професорът от Московския държавен университет Андрей Манойло:

- Информационното пространство на Украйна сега е напълно затворено за външни източници на информация. Там работят само украинските телевизии, по-голямата част от които са под контрола на украинските олигарси. Те отразяват ситуацията в югоизточната част на страната по определен начин.

Руските канали са спрени. Чуждите канали, лоялни към Русия, се цензурират. Украйнското общество днес живее в условия на пълна информационна блокада.

Освен украинските телевизии, украинците могат да гледат американски и западноевропейски канали. Но само тези, които отразяват официалната позиция на САЩ.

Когато няма пълна информация за това, което се случва в страната, с нейната икономика, на жителите не им остава нищо, освен да се опират на оценките, дадени от медиите.

Процесът на получаване на обективни оценки от медиите е крайно сложен. Трябва да се гледат много телевизии, да се съпоставят гледните точки, да се гледат репортажи от мястото на събитието. Това е много трудна и уморителна работа.

Много по-просто е да получиш по една от телевизиите вече готова аналитична оценка на случващите се събития.

Ако се вярва на украинската преса, картината е следната: Първо, в югоизточна Украйна няма гражданска война, а антитерористична операция.

При това срещу украинската армия се бият не опълченци, не въстаналия народ на Донбас, а международни терористи, сред които голям брой наемници от Русия и други страни, каза Андрей Манойло:

- Ако често се повтаря което и да е, даже най-ненавистното изказване, то ще започне да се възприема като истина. Украинските пропагандисти действат по следния начин: те не казват, че воюват със собствения си народ.

Те казват, че воюват с Русия: с руските военни, наемници, спецслужби. И всеки път, когато украинските сили удържат някаква позиционна победа над опълченците, се казва, че е разбита колона от руска техника.

Цялата идеология на „Площада на независимостта" е основана на мобилизирането в неговите редици на съмишленици и последователи на базата на русофобията, на омразата към Русия.

Киев активно култивира тази омраза. Защото веднага щом това чувство намалее, ще започнат проблемите с набирането на доброволци за наказателните батальони. И новата власт просто няма да има на кого да се опира.

Автор: Сергей Дуз; infobalkani.wordpress.com