Жената на кмета на Куклен: Съпругът ми е невинен
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Август 2014 15:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жената на кмета на Куклен: Съпругът ми е невинен

/КРОСС/ Съпругът ми е невинен, убедена съм в това, написа в отворено писмо съпругата на и.д. кмета на Куклен Костадин Павлов Гергана Павлова.
Във връзка с разследване в Община Куклен, което се води от известно време насам, съпругът ми Костадин Павлов беше помолен да се прибере от почивка, за да съдейства на разследващите. Разследващите и преди този ден са търсили съдействие от съпруга ми и той винаги се отзоваваше, без притеснения, че може да има някакви проблеми със закона.
Ден преди задържането на съпруга ми, по време на отпуска му, няколко служители на Община Куклен са били задържани и разпитвани в служба ДАНС, в гр. Пловдив. На следващият ден той беше повикан за справка, като учтиво беше помолен от разследващите да си прекъсне почивката, за да може да окаже необходимото съдействие във връзка със случая.
Вместо въпроси, при явяването в служба ДАНС на него му беше казано, че ще бъде задържан за 24 часа, а на следващия ден му беше повдигнато обвинение със съобщение, изпратено от Пловдивската прокуратура към всички медии. В този момент задържането му беше продължено за още 72 часа.
Това което можах да разбера от него е, че прокуратурата е нарушила законните му права и се правят опити да се ограничат възможностите му за защита.
Оказва се, че нито преди, нито след повдигане на обвинението, съпругът ми е бил запознат с обстоятелствата, свързани с него, нито разследващите са го запознавали със събраните доказателства, а когато е поискал да разбере върху какво решение е повлиял, му бил отказан отговор.
По този начин той не може да внесе обяснение и да предложи определени процесуални действия за разкриване на обективната истина, и най-важното - не може да се защити срещу действията на прокуратурата, които считам, че са насочени към ограничаване на неговата свобода и законни права.
Припомняме, че Костадин Павлов бе задържан при акция на ДАНС. Той е обвинен в това, че на 10.06.2014 г. е приел от Надежда Минчева дар, който не му се следва - парична сума в размер на 1 200 лв., за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице - член на комисията за провеждане на обществената поръчка, във връзка със службата му. Най-тежкото предвидено от закона наказание за извършване на престъплението е лишаване от свобода до 6 години.