Наришкин: Парада в Киев е демонстрация на агресивни планове
Секция: Русия
25 Август 2014 15:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Наришкин: Парада в Киев е демонстрация на агресивни планове

/КРОСС/ Говорителят на Държавната Дума в Москва Сергей Наришкин заяви, че парада в Киев е демонстрация на агресивни планове в ескалацията на кризата, съобщи ИТАР-ТАСС.

„Вчера, в Деня на независимостта на Украйна, в Киев се проведе военен парад, в който участваха военни, участващи във бйните действия в Югоизточна Украйна. Не мога да си обясня, какво точно е подтикнало киевските власти към това решение, вместо да повдигнат призив за диалог. Вместо траурната церемония по всички без изключение жертви на кървавия конфликт, те организираха демонстрация на агресивни планове в ескалацияна на кризата", подчерта Наришкин.

Според него, „в думите и действията на официалните лица на Киев, все по-отчетливо се проявява национализмът и национало-социализмът. С маниакална настойчивост продължават опитите за разгаряне на вражда между руския и украинския народ, които са едно цяло по произход, култура и история", заяви говорителят на руския парламент.
„Съмнявам се, че идеолозите на такъв род политика до край ще осъзнаят всички възможни последствия. Впрочем и без това е ясно, че сред тези хора често се срещат чуждестранни граждани. А част от западните политиците вместо да способстват за деескалацията на конфликта, само го използват за повод в оказване на давление върху Русия. Няма съмнения, че рано или късно необходимите мерки ще бъдат взети, но най-важното е в това - каква цена ще трябва да плати Европа за тази криза", предупреди Сергей Наришкин.

Напомняме, че на 24 август Украйна отбеляза Деня на независимостта с демонстрации на военна сила, пленници и техника. Докато на централния площад в Киев армията показа 49 вида бойна техника, включително системи за залпов огън "Град", БТР-и, комплекси ПВО и ракетни комплекси "Точка-У", същевременно опълченците в Донецк изведоха около 300 пленени украински военни съпроводени от въоръжен конвой по «коридора на срама» пред местните жители. Хората крещяха "фашисти" по пленниците, които вървяха с наведени глави.