Татяна Дончева: Без ДПС в следващото управление
Секция: ПОЛИТИКА
26 Август 2014 08:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Татяна Дончева: Без ДПС в следващото управление

/КРОСС/Бойко Борисов, като представител на латиноамериканската школа, ще си „къса" ризата и ще се опита да ни убеди, че без него няма как ситуацията в държавата да се оправи. Войводите от ВМРО и НФСБ ще се опитат да ни убедят, че е нужно създаването на правителство на националното спасение и така нататък. А Бареков обещава 1 милион работни места в същата сценка.

Така според Татяна Дончева ще изглежда предизборната кампания, която започва официално в началото на септември. Със започването на предизборната кампания за предстоящите избори и започваме да наблюдаваме постановките на различните партии като представители образно казано на различни театрални школи, смята Дончева. 

В интервю за bTV лидерът на "Движение 21" се обяви срещу идеята за обединяване на НАП и Агенция „Митници", лансирана от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Според нея трябва да се реши въпросът с контрабандата, особено при вътрешнообщностните доставки, които на практика убиват българския бизнес. Дончева посочи, че смените в митниците са били наложителни, след като за шеф на мобилните групи е бил назначен човек с присъда в Германия. Но, по дучите й, едва ли точно Ваньо Танов е човекът, който ще промени нещата, предвид връзките му с ГЕРБ.

Дончева разкритикува политиците заради истерията около въпроса има ли дупка в бюджета или не. 

Очевидно има проблем на някакво ниво в държавната администрация, тъй като в един момент информацията за финансовото и икономическото състояние на страната и на финансовия министър и правителството им се представяше информация, която не кореспондира на истината. Факт е, че кабинетът „Орешарски" не се справи със събирането на плануваните приходи и е факт, че те не отчетоха правилно ситуацията в държавата. „Движение 21" предлага един друг поглед върху ситуацията. Лоша или добра, тя е такава и според нас трябва да се съсредоточим върху големите проблеми в държавата и всички партии би трябвало да се обединят около решаването им, каза Дончева.

Татяна Дончева бе категорична, че в следващото управление не трябва да попадат хора от ДПС, тъй като тяхното влияние в политиката и икономиката на страната е твърде голямо в последните години. Това обаче не означава, че не трябва да участват етнически турци в изпълнителната власт, но те не трябва да са свързани с ДПС, уточни тя. ГЕРБ няма никакъв интерес да си партнират с ДПС, нито тактически, нито практически и само биха загубили от едно такова партньорство, допълни Дончева. 

Тестът КТБ продължава. Аз продължавам да твърдя, че има екипи, които продължават да работят по оздравяването на банката и това ще се види и в листите на „Движение 21", каза Дончева. Според нея задкулисието иска КТБ да бъде затворена, защото не иска голяма част от тайните пазени в банката на излязат наяве. Също така има различни кръгове и бизнесмени, които искат чрез фалирането на тази финансова институция да си спестят плащането на определени заеми взети от нея, коментира още Татяна Дончева.