Служебният зам.-министър на културата Виктор Стоянов спечелил Близнашки с пост във Фейсбук
Секция: ПОЛИТИКА
26 Август 2014 09:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Служебният зам.-министър на културата Виктор Стоянов спечелил Близнашки с пост във Фейсбук

/КРОСС/Аз съм тук, за да помогна на гилдията, да видя как работи системата отвътре. И както съм гледал с критичен поглед как се случват нещата отвън, със същия критичен поглед ще гледам процесите случващи се в сферата на културата сега, когато за известен период ще съм отвътре на случващото се. Това каза в сутрешния блок на БТВ Виктор Стоянов, служебен зам.-министър на културата.

Получих обаждане от служебния премиер Близнашки, който ми каза - ти преди няколко седмици беше написал във Фейсбук един пост за поемането на отговорност. Сега ние ти даваме възможност на практика да приложиш и да защитиш идеите, които защитаваш. Ако има политическа воля и мотив на всеки, който влезе в културното министерство да промени наистина нещата, а не просто да се вози докато е на поста, този човек може да промени много неща, обясни как е попаднал в кабинета Стоянов. 

Много неща могат да се случат и да се променят за два месеца в областта на културата, смята Стоянов,тъй като "системата и сферата на културата са като една машина, която винаги си се движи и хората, които застават на управленски постове в културното министерство имат две опции - или просто да се движат с тази машина, или да я карат реално".

Проблемът на културата както и във всички други сфери между впрочем е, че има един среден ешелон в администрацията, които вместо да работят за оцеляването и просперитета на културата, те са превърнали своето оцеляване на дадените постове в изкуство, каза Виктор Стоянов. Шансът на настоящото управление, макар и служебно е да изкара на светло нещата, които се случват в управлението на различните министерства, добави служебният зам.-министър на културата. Един от проблемите в политическия ни живот и управлението на държавата е, че разговорите по важни теми обикновено започват да се водят през медиите, а така работа не може да се свърши и един от примерите е с дебата и проблемите по консервирането на Ларгото в центъра на София. Виктор Стоянов призова следващите хора, които влязат в министерството да излязат от дебелите му стени, защото това е единствения начин човек да се запознае с реалното състояние на всеки проблем и да успее да го реши правилно.