Лавров: Западът изгуби интерес към разследването на Boeing 777
Секция: Русия
26 Август 2014 09:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лавров: Западът изгуби интерес към разследването на Boeing 777

/КРОСС/ Москва остава с впечатлението, че изведнъж всички са изгубили интерес към разследването на случая с крушението на малайзийския Boeing 777 в източна Украйна. Това заяви руският външен министър на пресконференцията в понеделник, предаде РИА Новости.

„Създава се впечатление, че всички останали са изгубили интерес към разследването. След първите, резки, на границата на истерията обвинения срещу Русия и опълченците (веднага след крушението), изведнъж всички сякаш са напълнили устите си с вода и млъкнаха. Реално, в последно време само ние се опитваме да запазим вниманието към този много сериозен проблем", отбеляза Лавров.

Той подчерта, че Москва ще продължи да настоява и да търси истината за трагедията. „Ние ще търсим истината, както и истината „по делото на снайперистите на Майдана в Киев, които разстрелваха полицаи и демонстранти", за трагедията в Одеса на 2 май и за аналогичните събития в Мариупол. Москва няма да позволи да се забулят и заличат престъпленията и настоява виновните за тях да понесат наказание", добави министърът на външните работи на РФ.