Партия на български жени: Обещаните от ББЦ милион работни места са постижими
Секция: ПОЛИТИКА
26 Август 2014 09:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Партия на български жени: Обещаните от ББЦ милион работни места са постижими

/КРОСС/Партията на българските жени ще се яви на предстоящите парламентарни избори като коалиционен партньор на „България без цензура". Преди време формацията помогна на НДСВ да се регистрира и участва на изборите. За разлика от НДСВ, които се отказаха от коалиция с ББЦ, ПБЖ се съгласи на съюз с партията на Николай Бареков. Защо - обясни в студиото на Нова тв председателят й Весела Драганова.

„Социалната тематика, която развива ББЦ и тази, която Партията на българските жени развива пред обществото, е идентична. През годините, в които не бе в парламента, ПБЖ е работила за майките, децата, социално слабите хора, хората с увреждания", посочи Драганова. „От самото си създаване през 1997 г. ПБЖ е в център-дясното пространство, а тази коалиция, вече от седем партии, се очерта точно в това пространство".

В социалната си програма от ПБЖ настояват за безплатни лекарства и безплатно лечение за майките в майчинство. Това щяло да излезе на държавата между 2 и 3 млн. лева. Освен това лидерът на партията смята, че обещаните от ББЦ 1 млн. нови работни места са постижима цел, която може да се реализира с държавни и европейски пари. По различни програми държавата може да плаща заплатата на новонает работник или служител през първата година, а фирмите да се задължат да ги задържат на работа за следващите няколко.

Обещанието от партийната програма за разкриване на 1 млн. места се отнася за срок от два мандата, уточни по телефона за „Здравей, България" лидерът на ББЦ Николай Бареков.

По думите на Весела Драганова „новото" е разликата между ББЦ и НДСВ и това, което е привлякло нейната формация.