Сливница се сдоби с многофункционална спортна зала
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Август 2014 16:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сливница се сдоби с многофункционална спортна зала

Сливница /КРОСС/ Днес беше официалното откриване на новата многофункционална спортна зала в Сливница. Съоръжението беше открито с концерт със специалното участие на Васил Найденов, а сред гостите на събитието бяха заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов, евродепутатът Мария Габриел и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
Проектът „Изграждане на нова спортна зала към спортен комплекс „Сливнишки герой" и осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания" се реализира по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони" от приоритетна ос 3 „Качество на живот и разнообразяване на възможностите за заетост" от Програмата за развитие на селските райони. Главен изпълнител е фирмата Джи Пи Груп ООД, а залата беше построена за по-малко от една година.
С изграждането на залата на стойност близо 7 млн. лева се подобряват условията за спорт в града и общината и се разкриват множество нови възможности за участие и развлечение на младите й жители. Комплексът разполага с тренировъчна зала за бокс, фитнес, зала за тихи игри, както и помещения за треньорска, съдийска и административна дейност.
В новата зала има условия за практикуване на редица спортове като хандбал, футбол на малки вратички, волейбол, баскетбол, тенис на корт, художествена гимнастика, борба, бойни изкуства и др. Зрителските трибуни са оборудвани с 1200 седящи места, което позволява провеждането както на големи спортни мероприятия, така и на музикални и други културни събития. Спортната зала разполага с 147 паркоместа, от които 14 са за хора с увреждания. За тях е осигурен и безопасен достъп с помощта на рампи директно от външния терен.