30% от участниците в листите на БСП - икономисти
Секция: ПОЛИТИКА
26 Август 2014 17:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
30% от участниците в листите на БСП - икономисти

София /КРОСС/ От БСП представиха статистика за съотношенията по пол, възраст и професионална сфера на кандидатите за народни представители от Коалиция БСП лява България. Според данните, изнесени от столетницата, 62% от хората, които ще се борят да влязат в следващото Народно събрание, са мъже, а 38% - жени. 20% от участващите в листите са до 35 години, 30% са между 35-45 години, а над 65 години са само 2,5%.
При баланса като професии и образование голяма е частта на икономистите - 30%, а юристите са около 10 %, има представители и на научната интелигенция - 15%. Служителите от Държавната и общинска администрация са 25%, лекарите - 7%, от сферата на отбраната и сигурността са 3%, на земеделието - 3%.
Председателят на партията Михаил Миков съобщи след края на пленума, че е прието обръщение за специално внимание към хора в листите, които могат да уронват престижа на БСП и Коалиция "БСП- Лява България".
Ще изискваме попълване на декларация от областните председатели, че всички кандидати отговарят на изискванията за висок морален облик. В една компроматна война се вадят често скелети от миналото, които се представят пред публиката и искаме този въпрос да бъде решен, каза той.

Междувременно в. "Труд" публикува изборните листи на столетницата. Ето ги и тях: