Частни автомобили ще дебнат за купуване на гласове
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Август 2014 17:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Частни автомобили ще дебнат за купуване на гласове

Враца /КРОСС/ Засилено ще е полицейското присъствие в населените места, в които на миналите избори е имало сигнали за купуване на гласове. Това обяви днес директорът на ОД на МВР Враца Иван Кирилов по време на среща с представители на политическите партии в областта. Целта бе обсъждане на организационни въпроси, най-вече превантивни мерки за недопускане на купен вот на предстоящите извънредни парламентарни избори.
По думите на Кирилов полицията вече разполага с информация за места, в които може да се стигне до купуване на гласове. "Ще бъдем безкомпромисни, няма да допуснем разнасянето на списъци, лични карти, пари и т.н., както в дните на предизборната кампания, така и в изборния ден", каза Кирилов. Той допълни, че се обмиисля и вариант за използването на частни автомобили при следенето на заподозрените лица.
На срещата присъстваха и директорите на Районните полицейски управления, както и началници на отдели в Областната дирекция.
Те отговориха на въпроси поставени от представители на политическите партии, и призоваха политиците за съдействие при отработването на конкретни сигнали за нарушения, предаде Дарик.