Александър Симов: Всеки, който гласува, да използва преференцията
Секция: ПОЛИТИКА
27 Август 2014 09:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Александър Симов: Всеки, който гласува, да използва преференцията

/КРОСС/Начинът, по който се формират листите, е демократичен, не е авторитарен, както при други партии. Но в БСП тежат някои въпроси, на които никой не е давал отговор. Например каква е тежестта на коалиционните партньори, които се вкарват в тези листи, дали е нормално заради тях да се пренебрегва волята на цели партийни организации. Това каза журналистът от вестник "Дума" Александър Симов пред БНР в коментир на листите на БСП.

Към тези избори БСП тръгна с коалиция, която трябваше да бъде в нов формат, но въпросът е, че никой не постави за дебати кои партии трябва да влязат в тази коалиция и каква е тяхната електорална тежест. Именно на подобни премълчавания се дължи напрежението, каза Симов. Според него Българската социалистическа партия е станала жертва на напрежение, трупано с години.

Александър Симов, който бе кандидат за евродепутат през май, сега е в листата на БСП в Пловдив под номер 9. Според него преференцията е едно от най-ценните неща в тези листи.

Не съм имал за цел да бъда някъде в първите места на тези листи. Смятам, че всеки човек, който излезе да гласува, трябва да използва преференция. Смятам, че това е добро оръжие, дадено в ръцете на избирателя, за да разваля партийни схеми, правени в нечий кабинет., каза Симов.