Коритаров: Ако това е българският патриотизъм, жална ни майка
Секция: Коментари
27 Август 2014 09:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Коритаров: Ако това е българският патриотизъм, жална ни майка

/КРОСС/Журналистът Георги Коритаров и евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки влязоха в лют спор за гласуването на български граждани в Турция. 

„Отварянето на секции на територията на друга държава означава, че българските граждани, които живеят на територията на тази държава, са се активизирали, което пък означава, че това е израз на активно приобщаване към политическата нация", заяви журналистът Георги Коритаров относно рекордния брой секции разкрити в Турция за вота наесен. Той не само че не вижда проблем, но и мисли, че това е нещо, което сме си пожелавали от години. „Това се висва в логиката на идеята да има задължително гласуване", аргументира се той.

Коритаров даде пример с македонците, които са придобили българско гражданство. „Говори се, че са над 200 000. Те също могат да се организират и да гласуват", заяви журналистът.

„Само че в Македония изборните секции се разкриват в българското посолство и консулство в Скопие и Битоля", възрази Ангел Джамбазки от ВМРО.

По думите му гласуването в Турция е огромен проблем, защото е политическа злоупотреба и машинация. „През 2009 година в Турция са гласували 90 000 човека. Има секции, в които са гласували по 1000 човека, а е невъзможно това да се случи", даде пример Джамбазки.

Според него гласуването в Турция е измама, защото там няма никакъв представител на българската държава. „Никой не знае дали наистина тези хора гласуват или някой просто им събира личните карти", заяви той и добави, че тези хора са организирани от турската държава.

„Турция не участва в изборите, а съвсем добронамерено дава домакинството си да бъдат организирани секции, в които граждани на България, прогонени от страната, да гласуват. Това са граждани на България", отговори Коритаров.

„ДПС е противоконституционна партия. Трябва да се гласува в посолството и консулство", каза от своя страна Джамбазки.

Според Ангел Джамбазки не е редно хората в Турция, които никога не са идвали в България и не са плащали данъци, да определят кой ще управлява в страната.

Турция дава домакинството си, за да може граждани на България, прогонени от комунистическото управление, възстановяват рефлекса си и искат да гласуват, каза на свой ред Коритаров.

Кой е Ердоган, не е Филанкишията, нали, президент е, а той се снима с наши гласовоподаватели в деня на изборите, посочи Джамбазки. Според него ДПС е противоконституционна и антибългарска партия. За Коритаров това било популизъм и антиправно говорене; не можело само у ДПС да се търси вината за несполуките на прехода у нас.

С г-н Местан двамата ще си паснете, обърна се към Коритаров Джамбазки. Не трябва да се гласува в Турция, тези гласове са организирани.

Ако това е българският патриотизъм, жална ни майка, заяви Коритаров и констатира пълен разпад на мисловния процес в българската политика.

Що говорим глупости, попита Джамбазки. 100 000 гласа на хора, които не са виждали България, определят как ще живеем ние и вкарват 3 депутата, възмути се той.