Близнашки каза "Да" на преименуването на Благоевград като град Цар Самуил
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Август 2014 12:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Близнашки каза "Да" на преименуването на Благоевград като град Цар Самуил

/КРОСС/Премиерът Георги Близнашки откликна на инициативата за честванията по повод 1 000 години от трагичната гибел на цар Самуил и идеята за преименуване на Благоевград на Цар Самуил.

Имам отлична новина за всички, които се чувстват българи. Късно снощи, премиерът, професор Георги Близнашки ме зарадва с положителен отговор на молбата ми, чрез профила си в социалната мрежа. А именно, да приеме присърце подготовката и организацията на честванията по повод 1 000 години от трагичната гибел на цар Самуил, които бяха обречени на грандиозен провал заради липсата на политическа заинтересованост и сътресенията в управлението на Пламен Орешарски. В молбата ми съм посочила и настояването на хиляди български граждани от инициативния комитет във връзка с големия исторически повод, цяло хилядолетие, град Благоевград да получи своето съвременно, достойно и славно име - цар Самуил, посочи Цвета Кирилова от
"Сдружение Азбукари".

"Нека да отбележим и да отдадем честта на почитта към достойния български цар Самуил и по повод 1000 години от трагичната му гибел и да бъде преименуван катоград Цар Самуил сегашния град Благоевград. По този начин ще бъде засилено чувството за национално достойнство на вече доста изстрадалия български народ и направен опит за възстановяване на историческата ни памет" - посочва в призива си към служебния премиер тя.

"Да, ще го направя" - заявява категорично проф. Близнашки.