АвтоВАЗ показва два нови концепта Lada днес на автосалона в Москва
Секция: Автомобили
27 Август 2014 12:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
АвтоВАЗ показва два нови концепта Lada днес на автосалона в Москва

/КРОСС/Два нови концептуални автомобила - Lada Vesta и XRay показва от днес на международния автосалон в Москва АвтоВАЗ. Снимки на автомобилите се появиха в поредния брой на известното руско авторитетно автомобилно издание Авторевю, който излезе също днес в продажба, успоредно с отварянето на автосалона.

Какво знаем досега за Lada Vesta? АВТОВАЗ готви модела с индекс 2180 като замяна на Lada Priora. Vesta има абсолютно нова платформа, разработена в Толиати като частично унифицирана с модели Renault и Nissan. Например задното полузависимо окачване и кормилното управление са същите както при Megane. Усилвателят на волана е електрически, воланът се регулира в две посоки. Отпред е използвана подрама и окачване с L-образни носачи.

Под капака ще видим две предложения - атмосферен бензинов 1.8л мотор или турбо 1.4. Може би ще бъде предложен още 16-клапановият, 115 к.с. 1.6л от Renault, спирачките и радиаторите също идват от модели на Renault-Nissan...

Ако се сравни новата кола с Приора, то се вижда, че Веста е по-голяма. Междуосието е увеличено със 128 мм до 2620, следата отпред и отзад е уеднакване на 1510 мм срещу 1410 и 1380 мм при Приора. По дължината на купето си от около 4500 мм Веста се приближава към долната гарница на пазарния С-клас, а коравината му е силно повишена - до15 000 Нм/градус.