Радан Кънев: Целта ни е да оставим БСП и ДПС извън властта поне за 10 години
Секция: ПОЛИТИКА
27 Август 2014 12:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Радан Кънев: Целта ни е да оставим БСП и ДПС извън властта поне за 10 години

/КРОСС/Целта ни е да оставим БСП и ДПС извън властта поне за 10 години, така Радан Кънев мотивира номинацията си за лидер на Реформаторския блок (РБ).

Пред журналисти на пресконференция днес на РБ в гр. Пловдив той обясни, че блокът се стреми към промяна, но това не е възможно, докато БСП и ДПС не бъдат отстранени от изпълнителната и съдебната власти пряко и косвено.

Перущица се управлява от РБ и е пример за това, че България може да се ръководи добре. Според Кънев стига да се следва законът и да се управлява с грижа за хората България може да бъде променена. Той повтори, че РБ е събрала приоритетите си и ги е представила пред избирателите ясно и откровено в една страница. Сред тях са:

1. Спешни реформи в администрацията, която трябва да стане малка, прозрачна и професионална;
2. Операция „Чисти ръце". Проверка на всички скандални назначения в администрацията, цялостна проверка на кредитните досиета в КТБ. Лустрация и отстраняване на всички лица свързани с тайните служби на комунистическия режим;
3. Незабавно начало на правосъдната реформа в България;
4. Ясна и подробна програма за електронно управление и електронни обществени поръчки и спиране на партийната корупция в администрацията и харченето на обществените пари;

Според Радан Кънев на БСП й предстоят трудни времена. В момента тя се разпада пред очите ни, заключи той.