Вносът и износът от и за Русия с отрицателен ръст
Секция: ИКОНОМИКА
27 Август 2014 12:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вносът и износът от и за Русия с отрицателен ръст

/КРОСС/За първите 6 месеца българският износ на стоки за Русия е намалял с 2,1%, а руският внос - с 23 на сто. Това беше съобщено на провелия се в курорта "Албена" българско-руски бизнес форум. Руските бизнесмени твърдят, че нямат информация за българските курорти и руските туристи у нас също намаляват.

Председателят на Българо-руската търговско-промишлена палата Желю Добрев оповести, че стокообменът между България и Русия за миналата година е 7 милиарда и 340 милиона щатски долара. Тази година по различни причини и вносът, и износът намаляват.

За първото шестемесечие българският износ за Руската федерация е намалял с 2,1 процент, а руският внос е намалял с 23 процента, като най-голяма част е от нефт. Руските туристи тази година ще бъдат от 5 до 10 процента по-малко, каза Добрев.

Според президента на Централната руска асоциация на търговско-промишлените палати Юрий Агафонов в Русия нямат информация за българските курорти и руските туристи у нас намаляват.

Руските бизнесмени потвърдиха, че освен към туризма продължават да проявяват интерес към българските екологични плодове и зеленчуци.