Renault Sport R.S. 01
Секция: Автомобили
27 Август 2014 13:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Renault Sport R.S. 01

/КРОСС/ Renault доказва отново страстта си към моторните спортове с Renault Sport R.S. 01, състезателен автомобил с изключителен дизайн и невероятна динамика. Дизайнът е вдъхновен от света на концептуалните автомобили и е воден от абсолютното преследване на аеродинамиката. Renault Sport R.S. 01 е радикален израз на спортната ДНК на марката. Неговите технически характеристики отразяват най-доброто от опита на Renault Sport. С карбонов монокок, благодарение на който теглото е под 1100 кг, и двигател, генериращ над 500 к.с., той е способен да развие над 300 км/ч. От 2015 Renault Sport R.S. 01 ще е една от звездите на World Series by Renault в нов шампионат, Renault Sport Trophy, трамплин за професионални GT и шампионати за издръжливост.
"Renault Sport R.S. 01 е състезателен автомобил с изключителен дизайн, символизиращ страстта на Renault към моторните спортове. Грандиозните дизайнерски линии отразяват амбициите на този изключителен автомобил, благодарение на усилията и ентусиазма на Лоранс ван ден Акер и екипа му. Под купето са монтирани върховни системи от Renault Sport Technologies. Целта е постигането на изключително високо ниво на динамика, гарантираща тръпка както за пилота, така и за публиката. Ако трябва да опишем Renault Sport R.S. 01 с няколко думи, можем да го определим като съчетание между красотата на Renault DeZir и динамиката на Formula Renault 3.5!"

Патрис Рати, Главен изпълнителен директор на Renault Sport Technologies

"Renault Sport R.S. 01 е уникален състезателен автомобил в най-чистата GT традиция. С високите си нива на спортни възможности, Renault Sport R.S. 01 илюстрира богатия опит на Renault Sport и възможностите му да разработва спортни автомобили, които ще разкрият бъдещите шампиони в състезанията за издръжливост или GT"

Ален Прост, Посланик на Renault в моторните спортове