Габрово иска Кирил Добрев да води червената листа
Секция: ПОЛИТИКА
27 Август 2014 16:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Габрово иска Кирил Добрев да води червената листа

Габрово /КРОСС/ БСП- Габрово иска Кирил Добрев за водач на листата си. На заседание в понеделник областният съвет на социалистите в града дал три предложения за водач на листата, сред които единодушно структурите в Габрово, Севлиево, Трявна и Дряново подкрепили номинацията на Добрев. Това съобщи за "Дневник" общинският председател на БСП Кристина Сидорова.
Другите две предложения са за Йордан Стойков, който обаче след тежкия пътен инцидент все още в медикаментозна кома във ВМА, и за областния управител Николай Григоров, който пък е подреден от Националния съвет на БСП на второ място в листата на БСП.
Според устава на БСП водачите на листите се определят от Националния съвет. Твърдо стоим зад тези три имена и се надяваме Националният съвет да се съобрази с тях, коментира пред "Дневник" Сидорова.
В областния съвет днес е пристигнало и обръщение на Кирил Добрев, в което той потвърждава, че приема номинацията.
"Благодаря от сърце за номинацията, която получих. Приемам го като висока оценка за моята досегашна работа. Това е и голяма отговорност към вас и организациите, които представлявате. Заявявам категорично, че за мен в БСП няма малки и големи организации. Няма предрешени битки. Има каузи, идеи и чувства. Последната ми среща в Габрово пролетта на тази година ми припомни именно емоцията, без която ние в БСП не можем да успеем. За мен ще бъде чест, привилегия и най-висока отговорност да работя с Вас в предстоящата кампания", гласи писмото на Добрев.
Преди седмица той си направи отвод при подредбата на листата в София-област, откъдето е избиран три мандата за депутат. Добрев очакваше да бъде водач, след като беше с най-много номинации, но партийното ръководство сложи Корнелия Нинова. След реплика от страна на Нинова, че проблемът на БСП в София-област е Кирил Добрев, който не е в добри отношения с ръководството, той реагирал емоционално и обявил, че се оттегля.
Добрев е член на националния предизборен щаб и от София-област очакват той да им помага за изборите.
В Габрово ситуацията е сложна, преди седмица внезапно починал председателят на областния съвет Марин Боевски. Ще се радваме един истински боец, какъвто е Кирил Добрев, да дойде при нас, каза Сидорова. Тя напомни, че той не е непознат за габровци - през април е имал среща с тях като депутат и председател на временната комисия за проверка на тефтерчето на Филип Златанов.