Националното турне „БНР на 80“ продължава по Черноморието
Секция: КУЛТУРА
27 Август 2014 16:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Националното турне „БНР на 80“ продължава по Черноморието

/КРОСС/ Варна, Созопол и Бургас са градовете-домакини на втората част от юбилейното турне „БНР НА 80".
Стартът на проявите е на 1 септември в морската столица Варна. В близост до Радио Варна - БНР, на входа на Морската градина, от 19.00 ч. жителите и гостите на града ще могат да се насладят под открито небе на изпълненията на виртуозните музиканти от Биг бенда на БНР с диригент Антони Дончев. Любимците на публиката - Йорданка Христова, Маргарита Хранова и Васил Петров ще представят златни български и световни шлагери. В нови аранжименти ще прозвучат "My way", "Fly me to the moon", "New York, New York", "Strangers in the night", „Обичай ме", „С любов", „Далечна песен", „Аз съм сила и нежност", „Мария", „Като испанка" и много други.

На 3 септември БНР ще има радиоден на Празниците на изкуствата „Аполония" в Созопол.Обществената медия ще разположи пред Амфитеатъра арт инсталацията „Радиото", където през целия ден ще има открити студиа. В 19.00 ч. започва организираното от БНР STREET ЛИТ. PARTY. Автори, които работят в медията, ще четат свои творби. От 21.00 ч. на сцената на Амфитеатър „Аполония" започва концертът на Биг бенда със солист Васил Петров, който ще представи най-новите песни от последния си албум „Васил", продуциран от БНР.

На 5 септември концертният лъч ще продължи към Бургас. На лятна сцена „Охлюва", от 18.00 ч., към Биг бенда на БНР и Васил Петров ще се присъедини Йорданка Христова.
По време на музикалните прояви, посетителите ще могат да дадат своя вот в класацията „Любимите народни песни и хора на България", организирана от „Музикална къща БНР". Чрез нея ще бъдат избрани 100 образци на автентичен български фолклор.
Юбилейните концерти, по повод 80-годишнината на Българското национално радио - „Властелинът на ефира", ще продължат на 12 септември в Стара Загора - от 19.00 ч. пред Общината и на 13 септември в Пловдив - от 19.00 ч. на сцена „Копчетата".

Българското национално радио е подготвило голяма награда в чест на своя юбилей. Чисто нов пикап Great Wall Steed 5 има шанс да спечели всеки, който посети юбилейните концерти, като попълни безплатен талон и участва в томболата на БНР. Името на печелившия, който ще получи ключовете от пикапа "Made in Bulgaria", ще бъде изтеглено и обявено в присъствието на нотариус на 12 януари 2015 г. по програма „Хоризонт" на БНР". Условията за участие в томболата са публикувани на страницата на корпоративния портал на БНР в интернет - www.bnr.bg.