Миков: Отиде си един от най-светлите духовни бащи на нацията
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Август 2014 17:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Миков: Отиде си един от най-светлите духовни бащи на нацията

 София /КРОСС/ Лидерът на БСП Михаил Миков изпрати съболезнователно писмо до близките и семейството на големия български писател и поет Валери Петров.
България осиротя! Отиде си един от най-светлите духовни бащи на нацията. Отиде си Валери Петров", пише в съболезнователното си писмо Миков.
"Сам деликатен и крехък, с исполинска сила той ни даряваше с надежда и оптимизъм, зареждаше ни с вяра, успокояваше болките ни с мъдростта си, лекуваше душите ни с безпределната сила на своето слово...
Поколения българи израснаха с неговите стихове, за поколения българи Шекспир и Превер „заговориха" на родния ни език благодарение на него, в златния фонд на българското кино и театър са неговите сценарии и пиеси, Българската академия на науките считаше за чест да го има сред своите членове.
Личност, преминала през цели три епохи на българската най-нова история и останала вярна на себе си, на веруюто си, на стремежа си към правда и на жаждата си за красота. Една епохална личност! Поклон пред светлата му памет!", пише в заключение лидерът на столетницата.