Манолова: Близнашки не разбира, че прави мечешка услуга на ГЕРБ
Секция: ПОЛИТИКА
28 Август 2014 08:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Манолова: Близнашки не разбира, че прави мечешка услуга на ГЕРБ

/КРОСС/ "Като гледам какви са действията на служебното правителство и скандалните уволнения и назначения от тяхна страна, то нищо чудно накрая от БСП да излезем на протести." Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Мая Манолова, водач на листата на БСП в Кюстендил.

"Факт е, че голяма част от протестиращите срещу правителството на Пламен Орешарски сега влязоха по един или друг начин в служебния кабинет и започнаха да вършат нещата, срещу които преди това бяха протестирали", каза още тя.

"Изобщо не познавам уволнената госпожа Пандурска, нито сме били приятелки както се тиражира в медиите. Очевидно съм настъпила интересите на кръгове около служебното правителство и най-вече на ГЕРБ", коментира също така водачката на листата на БСП в Кюстендил.

"Служебното правителство очевидно трябваше да върне на власт партията на Бойко Борисов и започна с политическите уволнения и назначения. Едно служебно правителство би трябвало да е политически неутрално - например можете ли да ми кажете колко сменени областни управители или служители в държавни агенции бяха сменени при правителството на Марин Райков - нула", каза още Мая Манолова.

По думите ѝ кабинетът поддържа внушенията, че финансовото състояние на държавата ще настъпи апокалипсис след изборите, ако ГЕРБ не спечели. „Близнашки не разбира, че прави мечешка услуга на ГЕРБ. Уволняват се специалисти и се назначават хора на ГЕРБ", каза още тя.

"Ако българските избиратели ни гласуват доверие да управляваме след предсрочните избори през октомври, ние ще го направим с политически сили, които защитават платформи и идеи близки до нашите и на базата на ясни и конкретни коалиционни договорки. Дали ще има нужда от актуализация на бюджета ще стане ясно през есента, защото към този момент събираемостта на приходите е в рамките на нормалното за годината", заяви още Манолова.

"Все още е рано да коментираме с кой бихме управлявали, защото все още не е ясно кои партии ще влязат в следващия парламент. За момента обаче не ми изглежда вероятно да управляваме отново в някаква коалиция с ДПС, след като видяхме какво се случи в 42-рото Народно събрание. БСП е готова да управлява, но има подготвеността да е и в опозиция, ако ситуацията наложи това. При следващото уволнение на някой специалист в Кюстендилска област съм готова да изляза на протест", категорична бе Мая Манолова.

"Хората се притесняват, че биват уволнявани специалисти и отново се връщат скандални кадри на ГЕРБ", каза още тя.