Джаро открива школа за киноактьори
Секция: ЛЮБОПИТНО
28 Август 2014 12:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Джаро открива школа за киноактьори

/КРОСС/ В последните години НАТФИЗ се сблъска с огромен проблем - професорите едва успяват да попълнят бройката на класовете си. Бумът с българските сериали обаче обърна тази тенденция и сега, когато стартират кандидат-студентските изпити в Академията, на столичната ул. „Раковска" има навалица от претенденти за слава.

Когато дойде големият ден и зайчетата от НАТФИЗ все пак се доберат до роля в сериал, за жалост всички разбираме неистовите им трудности пред камерата. Налага им се да се учат да плуват в дълбокото директно пред камерата. Защото в Академията ги научават основно как да играят в театър. На снимачната площадка обаче рядко има време за втори дубъл.

На Михаил Билалов, чието софистицирано присъствие на малкия екран накара десетки зрители да мечтаят да станат актьори, често се е налагало да дава съвети на свои млади колеги по време на снимки. Сега той се е наел да направи нещо повече, при това предварително - да предаде своя опит пред камерата системазирано. Тази есен той отваря школата „Актьорско майсторство за кино с Михаил Билалов". Училището на Джаро от „Под прикритие" се намира на Площад „Народно събрание" в столицата, учебната година започва през септември.

Мастер Билалов ще проведе изпити, преди да избере бъдещите си възпитаници. Кандидатите първо трябва да подготвят монолог, а след това да регистрират по мейла на сайта mihailbilalov.com желанието си да се запишат в курса. Това трябва да стане до 15 септември, а прослушването ще бъде на 16 и 17 септември. Резултатите ще бъдат получени по мейла.

Как да бъдеш Михаил Билалов, по време на курса ще обясни самият той. Интензивното обучение протича в 120 астрономически часа, разпределени в 5 седмици, по три пъти в седмицата - петък, събота и неделя. Обем, който надхвърля значително предвидените часове по актьорско майсторство за кино в специализираните учебни заведения.

Методиката на Билалов за обучение е така разработена, че да бъде интересна и полезна както за хора, които нямат никакъв опит пред кинокамера, така и за хора, които притежават нужните познания, но им липсва достатъчно опит или просто искат да се усъвършенстват. За да работи и партнира на всеки от студентите си, актьорът сформира група с минимален брой участници. Те ще имат възможност да се упражняват пред камера, да наблюдават и анализират играта си.

Билалов твърди, че най-добрите от своите възпитаници ще бъдат препоръчани на режисьори и филмови продукции, пише ploshtadslaveikov.com.