Кричим празнува 45 години от обявяването му за град
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Август 2014 12:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кричим празнува 45 години от обявяването му за град

/КРОСС/ Кричим празнува 45 години от обявяването му за град. Празникът ще се отбележи с различни прояви.

Предвидена е изложба на местни творци и художници в залата на НЧ „Пробуда - 1912г.", гр. Кричим. Интересен акцент са две състезания, предвидени за този петък, 29 август, които ще се състоят на сцената в читалището.
Между 10 и 11 часа ще се проведе конкурс по възрастови групи за най-бързо четене на непознат текст. Между 11 и 12 часа пък ще бъде конкурсът за надиграване. Изготвен е специален регламент, а участниците ще бъдат оценявани от тричленно жури.

Кулминацията на празника е в събота - 30 август. Предвидено е детско парти от 18,30 часа на централния площад „Обединение". От 20,30 часа ще се състои празничен водосвет на площада, а 15 минути по-късно кметът на Община Кричим Атанас Калчев ще отправи приветствие към присъстващите и ще награди отличилите се участници в двата конкурса. Едно от най-интересните изпълнения започва в 21,15 часа. Тогава самодейната певческа „Група за автентичен фолклор" и танцова формация „Лудория" към НЧ „Пробуда - 1912г.", гр. Кричим, ще демонстрират запазени във времето български народни песни и танци. Предвидена е и празнична заря.