Валери: Всичко, което съм написала, е истина
Секция: Шоубизнес
04 Септември 2014 09:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Валери: Всичко, което съм написала, е истина

/КРОСС/Бившата първа дама на Франция проговори. На пазара излизат мемоарите на Валери Трирвильор, в които тя признава, че се е опитала да се самоубие с хапчета, когато разбрала, че президентът й изневерява с актрисата Жули Гайе. Валери пише, че е искала да заспи завинаги, за да не й се налага да преживява този момент. 

Книгата на бившата приятелка на президента носи заглавието "Благодаря ти за този момент". Тя излиза на пазара днес.

От 2007 г. Оланд и Трирвельор бяха партньори, без да са женени. Трирвельор придружаваше президента навсякъде, като дори я наричаха Първа дама. В началото на 2014 г. двамата се разделиха. Причина за това станаха снимки, публикувани в таблоида "Closer", от които стана ясно, че Оланд поддържа паралелно интимни отношения с актрисата Жюли Гайе.

"Не издържам, не мога да преживея това! Отивам в банята и грабвам малкото пластмасово пликче с приспивателните. Фрасоа е по петите ми. Опитва се да ми изтръгне пликчето. Аз бягам в спалнята. Той се докопва до пакетчето, което се разкъсва. Хапчета се пръсват по леглото и на пода. Успявам да сграбча няколко от тях. Гълтам каквото мога. Искам да заспя! Не искам да преживея идващите часове. Усещам пороя, който ще ме повали и нямам силата да му се противопоставя. Искам да забягна. Губя съзнание!", пише бившата спътница в живота на социалистическия лидер, хоспитализирана за една седмица след този епизод.

След това Франсоа Оланд слага официално края на връзката им на 25 януари.

Друг откъс, още по-суров. От него става видно, че президентът е изгубил своята човечност заради властта и е станал непоследователен в личния си живот.

"Той се представя като човек, който не обича богатите. Всъщност президентът не обича бедните. Той, лидерът от левицата, казва за бедняците, когато е насаме - "беззъбите". И се възхищава на собствения си хумор!", пише бившата първа дама.

Книгата излиза в тираж 200 000 екземпляра, като 120 000 екземпляра ще бъдат пуснати в книжарниците и в супермаркетите.

На корицата на книгата самата Трирвильор пише: "Всичко, което съм написала в тази книга е истина. В Елисейския дворец се чувствах понякога като по време на репортаж. Страдах прекалено много заради лъжи, за да тръгна да лъжа на свой ред".